„Superman” Cîțu este istorie. Serviciile apar din nou la butoane

Potrivit Ancăi Alexandrescu, acțiunile din ultima vreme ale celor din tabăra lui „Superman” Cîțu ar fi creat iritare în rândul serviciilor, iar aceasta ar fi fost accentuată de poziționarea lui Iohannis în conflictul dinte cele 2 tabere.

Superman, esti istorie! Înainte de 25 septembrie, pentru că planurile sunt deja făcute, iar tu nu mai faci parte din ele. Serviciile au reintrat în joc și pare, cumva, că președintele Klaus Iohannis, așa cum li s-a întâmplat tuturor președinților de după 1989, pierde ușor-ușor sprijinul serviciilor. Serviciile apar din nou la butoane, așa se vorbește prin oraș. Nu cred neapărat că este adevărat, dar ceva, ceva este„, a afirmat Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel.

Potrivit scenariilor invocate de A. Alexandrescu , congresul PNL din 25 septembrie ar fi borna care ar marca finalul traseului lui Florin Cîțu.

Se pare că planurile nu-l mai includ pe Cîțu după 25 septembrie, pentru că moțiunea va fi introdusă în plen și se va vota. Superman este deja istorie și va fi și la partid, pentru că adevărata bătălie, indiferent de rezultatul Congresului, se va da în Biroul Politic. Lista scurtă de premieri există deja pe masa lui Iohannis. Sunt 3 nume, cu unul s-a afișat de curând în public. Mulți s-au întrebat de ce s-a dus Klaus Iohannis la deschiderea anului școlar din Prahova?” a afirmat Anca Alexandrescu.

Se vorbește prin oraș de reapariția serviciilor. Eu nu cred, îl cunosc de dl. Helvig (Eduard Helvig, directorul Serviciului Român de informații) și nu cred că s-ar implică, dar sunt alții care s-ar implica din SRI, au mai rămas din vechea gardă, de exemplu dl. Ciocârlan și înțeleg că ar avea niște legături cu „grupul de la Diesel„. 

Am și văzut analiza unui jurnalist cunoscut care spunea că întreaga mișcarea pe care a făcut-o Klaus Iohannis cu înlăturarea USR de la guvernare este, de fapt, reconectarea serviciilor la butoane, pe față, la jocurile politice, se vorbește inclusiv de reconectare la sistemul de justiție.

Se mai vorbește prin oraș că serviciile încep să-l lase din brațe pe Klaus Iohannis mai devreme decât au făcut-o cu alți președinți„, a mai relatat Anca Alexandrescu.

În ciuda declarațiilor liderilor săi, PSD nu dorește alegeri anticipate și chiar s-ar fi convenit un plan de susținere a PNL, potrivit jurnalistei.

Undeva s-a făcut un blat și prin oraș se spune că nu prin intermediul lui Klaus Iohannis, ci al serviciilor, Iohannis avea un preferat pentru postul de prim-ministru, pe Nicolae Ciuca, exista chiar și varianta Lucian Bode, dar pe lista scurtă mai este un nume, Iulian Dumitrescu, șeful PNL Prahova„.

Iulian Dumitrescu a fost prezentat drept unul dintre potențialii exponenți ai celei de-a 3-a căi în PNL, iar ieșirea sa din neutralitate și înrolarea, declarativă, în tabăra lui Florin Cîțu, ar fi venit ca urmare a presiunilor, inclusiv cu dosare și a unor înregistrările în biroul fostului ministru USR Plus al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Lasă un răspuns

Previous post Rezoluție a Parlamentului European care cere pedepsirea României pentru că nu recunoaște căsătoriile unisex
Next post Ministrul Energiei nu este de acord cu plafonarea prețurilor: „Nu mi se pare just și moral”