Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloș ca premier

Klaus Iohannis a anunțat luni, 11 octombrie, la finalul consultărilor cu partidele politice, că a decis să-l nominalizeze pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier:

Am avut astăzi consultări cu partidele parlamentare după ce guvernul a fost demis prin moțiune. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. E extrem de important de gestionat situația pandemică, creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație. E foarte important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oporturnitate.

Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români și nu certurile politice între diferiți actori. Formațiunile au venit cu diferite abordări și propuneri. Din toate acestea eu am reținut una pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”.

Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloș drept candidat pentru funcția de premier a fost publicat în Monitorul Oficial luni seară. 

Reamintim că Dacian Cioloș a mai fost premierul României, după demisia cabinetului Ponta în urma tragediei de la clubul „Colectiv”. Cioloș a fost premier între 17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017.

Lasă un răspuns