Ludovic Orban a demisionat de la șefia Camerei Deputaților

Ludovic Orban a anunțat, în cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, faptul că își dă demisia de la conducerea Camerei Deputaților.

”În urmă cu 5 minute mi-am scris demisia și am înaintat-o Biroului Permanent al Camerei Deputaților”, a spus Ludovic Orban.

Acesta nu a ratat ocazia să lanseze un nou atac împotriva echipei lui Florin Cîțu, actualul președinte al PNL, dar și împotriva lui Klaus Iohannis.

„Pentru a putea gira astfel de funcții nu le poți gira doar dacă ai legitimitate, pe care o ai din voturile cetățenilor. Atâta timp cât eu nu mai sunt președinte la PNL, nu mai pot avea această funcție.

Nu mai pot să fiu părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în PNL.

Am promis românilor patru ani de guvernare și de pace, în care să investim și să construim. Ce a făcut gruparea demolatoare în frunte cu Klaus Iohannis? Au călcat în picioare democrața în PNL, au impus o conducere în opoziție cu dorința PNL și și-au încălcat promisiunile.

Nu pot să fiu complice la decizii prin care mă făceau pe mine să încalc Constituția. Nu mai pot să exercit acastă funcție cât timp gruparea demolatoare, cu sprijinul lui Iohannis, este pregătită să calce democrația în România.

Nu pot să fiu părtaș la ce urmează să se întâmple în România. Nu pot să fiu părtaș la acest proiect nebunesc. Demisia pentru mine reprezintă o eliberare și un nou început. Sunt liber să reprezint în continuare voința cetățenilor români, care și-au exprimat încrederea în noi, în mine”, a spus Orban.

Lasă un răspuns

Previous post UE analizează posibilitatea ca statele membre să realizeze achiziţii comune de gaz
Next post Ministrul Energiei, spune că, în prezent, România nu are nicio problemă în aprovizionarea cu gaze pentru această iarnă