Valery Kuzmin: Rusia nu atacă populația civilă, zonele civile sunt bombardate de naziști și de armata ucraineană

Postul de televiziune News România a difuzat în exclusivitate un interviu cu Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin.

Invitat în cadrul emisiunii România Unită, moderată de jurnalistul Remus Rădoi, Valery Kuzmin a răspuns valului de întrebări adresate de cei patru jurnaliști prezenți în platou: Adriana Bahmuțeanu, Marius Ghilezan- care a intrat în legătură directă prin Skype, Ciprian Purice și Remus Rădoi.

Ambasadorul Kuzmin, a vorbit despre cele trei obiective ale operațiunii militare speciale din Donbass și a subliniat că toate știrile despre presupusele bombardări și trageri asupra populației de către armata rusă sunt falsuri răspândite de propaganda ucraineană și repetate de presa occidentală.

Cu privire la situația din Ucraina, ambasadorul a reamintit cele trei obiective principale ale operațiunii militare speciale: protejarea populației din Donbass de genocidul din partea armatei ucrainene, demilitarizarea și denazificarea.

Genocidul împotriva populației din Donbass este un fapt real. „Mai mult, având în vedere că a durat opt ani, numărul celor uciși este de peste 13 000 de oameni, a spus diplomatul. Și era imposibil să mai suporti așa ceva. Rusia, care a pierdut 27 de milioane de oameni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, alături de alte popoare ale Uniunii Sovietice, iar jumătate dintre ele erau civili, înțelege mai bine decât alții ce înseamnă genocid, ce înseamnă persecuție și exterminare în masă”.

„Tocmai practica genocidului a făcut ca Rusia să recunoască republicile Lugansk și Donețk, a continuat Valery Kuzmin, întrucât în cei opt ani ai acestui genocid s-au epuizat alte mijloace, toate eforturile politice ale Rusiei de a promova o variantă a unei soluții pașnice, democratice a acestei probleme care s-a numit Pachetul de măsuri de la Minsk și care a fost sabotat cu încăpățânare de regimul de la Kiev… Am recunoscut cele două republici și am semnat tratate internaționale de asistență reciprocă cu ele. Și când au apelat la conducerea Rusiei pentru protecție, s-a decis că Rusia le va oferi un astfel de sprijin, decizia, susținută aproape în unanimitate de cele două camere ale parlamentului rus”, a declarat ambasadorul Valery Kuzmin la News România.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, ambasadorul Valery Kuzmin a subliniat că, în ciuda numeroaselor falsuri răspândite de propaganda ucraineană şi reproduse în diferite ţări, printre care şi România, armata rusă nu atacă nici obiectivele civile, nici populația civilă, la mijloc sunt provocările inedite din punct de vedere al cruzimii, comise de formațiunile armate neonaziste – ”Azov”, ”Aidar” și alte batalioane din Mariupol, Harkov și alte orașe, care bombardează zone rezidențiale și coloane de refugiați și țin ostatici numeroși rezidenți ai acestor orașe, folosindu-i ca scuturi umane.

Pentru a viziona în integralitate interviul ambasadorului Valery Kuzmin, accesați pagina de Facebook News România, sau link-ul de mai jos:

https://fb.watch/bUfW5rDxcq/

Lasă un răspuns

Previous post Ministrul Finanțelor anunță impozitarea proprietății private
Next post Toți cetățenii UE pot candida la alegerile din România, pentru orice fel de funcție