CNA a decis închiderea postului News România. Decizie abuzivă la care trebuie să reacționăm

În ședința de astăzi a Consiliului Național al Audiovizualului s-a discutat despre prelungirea licenței postului de televiziune News România.

În decurs de aproximativ o ora și jumătate, au avut loc „dezbateri”, de fațadă le putem numi, întrucât ordinele erau deja date.

În timpul așa-ziselor dezbateri, au fost membrii care au susținut că ridicarea licenței de astăzi ar fi o măsură extremă, ajungând ca votul final să fie în unanimitate în favoarea ridicării licenței postului News România.

Ne amintim că News România a fost printre singurele posturi de televiziune care nu a luat bani de la Guvern pentru a promova vaccinul anti-Covid cum au făcut-o celelalte televiziuni, dar nici pentru războiul din Ucraina, fapt ce a dus efectiv la o înverșunare a membrilor CNA împotriva acestui post, dat fiind faptul că toți membrii CNA sunt vaccinați și promovează vaccinarea au dorit să închidă celelalte voci care arată că vaccinul nu este și nu a fost atât de „sigur și eficient” precum încă mai susțin aceștia.

Remus Rădoi, în calitate de director editorial al televiziunii a adus argumente pentru susținerea a ceea ce înseamnă cu adevărat presa liberă și independenta și informarea corectă, fapt ce i-a iritat și mai mult pe membrii consiliului.

Întrucât membrii se văd a avea rangul de „demnitate publică asimilată funcției de secretar de stat”, după cum scrie în codul autovizualului, aceștia se văd net superior celorlați, mai având puțin și la cerințe ar putea adăuga să le fie pupate mâinile și să li se răspundă cu „Da, să trăiți”.

Unde este libertatea presei?!

News România pe tot parcursul PLANdemiei, noi considerăm că a avut un efect cel puțin benefic pentru populație, în contextul în care informațiile prezentate au fost exclusiv pentru informarea corectă a cetățenilor, postului reproșându-i-se atitudinea pe care a avut-o cu privire la pandemie, vaccinare, război.

Știm foarte bine că celelalte posturi mainstream au arătat doar un punct de vedere și anume cel pentru care au luat bani, ori, membrii CNA tocmai acest lucru au reproșat postului News România, că nu au fost imparțiali, întrebarea noastră este: Antena3 (și tot trustul), Digi24, B1 și celelalte posturi care au promovat vaccinul ca fiind sigur și eficient, au fost corecti și imparțiali?!

Cum pot membrii CNA să spună că ei apără libertatea de expresie și interesul public? Cinism pe față.

Trebuie să fim cu toții alături de News România în aceste momente, fiind că au fost un pilon important pentru informarea noastră corectă în tot acest timp!

Să nu permitem închiderea postului News România, care este probabil cel mai patriotic post național!

Lasă un răspuns