Suma alocată pentru medicamente în spitale a scăzut cu un milion de lei

De la Ministerul Sănătății au fost tăiați un milion de lei, bani care se foloseau pentru cumpărarea de medicamente, acuză vicepreședintele PMP Petru Movilă.

„Suma de 1 milion de lei din bunuri şi servicii a fost tăiată de la Ministerul Sănătăţii, la rectificarea bugetară proaspăt aprobată. Pare o ştire seacă, dar ştiţi cum se traduce, în realitate?

Aceste bunuri şi servicii înseamnă medicamente.

La acest capitol bugetar se regăseşte achiziţia de medicamente şi alte produse necesare unei funcţionări adecvate a spitalelor din România.

Să tai bani de la MS mi se pare crimă, mai ales în condiţiile în care în 2022 au fost cele mai multe întârzieri în aprovizionarea cu medicamente din ultimii 7 ani.

Spitalele noastre au atâta nevoie de medicamente, de dotări, de investiţii, de modernizări, de perfecţionarea continuă a cadrelor medicale, dar Guvernul consideră normal să direcţioneze 1 milion ei din bugetul MS spre acordarea de ajutoare sociale şi către plata dobânzilor la împrumuturile record făcute de la începutul anului în prezent. 80% din ambulanţele noastre au depăşit numărul de km necesari şi sunt bune, de ceva ani, doar pentru a fi scoase din circulaţie.

Această mutare din bugetul MS arată clar că actualilor guvernanţi li se pare o normalitate ca pacienţii, românii, să îşi aducă de acasă medicamente sau alte produse necesare pentru spitalizare, de exemplu.

Avem un Guvern care:

nu ştie care este realitatea din ţară

căruia nu îi pasă de români

pe care nu îl duce capul pentru a lua deciziile necesare ca România să nu se îndrepte spre recesiune.

Şi pentru că pur şi simplu nu înţeleg ce se întâmplă în jurul lor, avem o ţară care suferă”, scrie Movilă pe Facebook.

Lasă un răspuns

Previous post Alexandru Rafila: „Nu este exclus” ca vaccinarea anti Covid-19 să devină „sezonieră”
Next post Dana Gîrbovan: Nu putem sărbători cu adevărat Ziua Națională fără să ne prețuim și apărăm Constituția, fără de care nu existăm ca națiune și ca stat