Casa Albă a presat Facebook să cenzureze postările „sceptice” despre „vaccinul” Covid

Casa Albă este acuzată că a exercitat presiuni asupra companiilor de social media pentru a cenzura postările „sceptice” despre „Vaccinurile” Covid, potrivit unor e-mailuri publicate în cadrul unui caz juridic, anunță The Telegraph.

E-mailurile fac parte dintr-un caz în care procurorii generali din Missouri și Louisiana, împreună cu mai mulți profesori universitari, au dat în judecată administrația Biden.

Noile e-mailuri au arătat că, în luna martie a anului trecut, un oficial al Casei Albe a trimis un e-mail unui director al Facebook în care acuza gigantul social media că „ascunde mingea”.

Oficialul de la Casa Albă a scris: „Suntem foarte îngrijorați de faptul că serviciul dvs. este unul dintre principalii factori care determină ezitarea în privința vaccinurilor – punct. „Vrem să știm că încercați, vrem să știm cum vă putem ajuta. Totul ar fi mult mai ușor dacă ați fi sinceri cu noi.

Facebook a răspuns în scris că „îndepărtează informațiile eronate despre vaccinuri” și „reduce viralitatea conținutului care descurajează vaccinurile”. De asemenea, a promis că „va elimina aceste grupuri, pagini și conturi atunci când promovează în mod disproporționat acest conținut senzaționalist”.

Cereri suplimentare ale Casei Albe

Casa Albă a continuat să ceară asigurări că Facebook nu „face același lucru” care s-a întâmplat înainte de revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul american, când a spus că „o insurecție care a fost pusă la cale, în mare parte, de platforma dumneavoastră”.

De asemenea, Facebook a fost acuzată de Casa Albă de „eșecul de a monitoriza evenimentele care găzduiesc dezinformări anti-vaccin și Covid” și de „direcționarea atenției către scepticii Covid”.

Ulterior, un director executiv a trimis Casei Albe o listă cu ceea ce făcea pentru a „crește acceptarea vaccinurilor”.

Detaliile au fost publicate în Wall Street Journal de Aaron Kheriaty, fost profesor la Facultatea de Medicină a Universității din California Irvine, care este reclamant în acest caz. El a scris: „Primul Amendament interzice guvernului să se angajeze în cenzura bazată pe punctul de vedere”.

Lasă un răspuns

Previous post Arsenal nuclear pe teritoriul României. Guvernul ne aruncă în război
Next post AU ȘTIUT și au comis OMOR cu premeditare: „Risc de trombocitopenie și de tulburări de coagulare”. O comunicare a CNAS avertiza încă din 2021 de riscurile mortale ale injectării C0vid