Guvernatorul Texasului semnează legi care restricționează cărțile cu caracter sexual explicit în școli, întărind drepturile părinților

Guvernatorul republican din Texas, Greg Abbott, a semnat luni patru noi legi „transformatoare” ale educației, care oferă mai multe drepturi părinților și elimină „materiale nepotrivite sau vulgare” din bibliotecile școlare.

„Casa și Senatul au făcut o treabă grozavă pentru a oferi schimbări transformatoare pentru educație în statul Texas”, a declarat guvernatorul Abbott, care a semnat recent o măsură care interzice operațiile de mutilare transgender și medicamentele distructive pentru minori, a declarat într-un comunicat de presă luni, înaintea semnării legilor.

Două dintre proiectele de lege vor combate în mod direct îndoctrinarea de stânga a copiilor în sistemul școlar, impunând transparența și implicarea părinților în probleme cheie.

House Bill 900 va interzice „deținerea, achiziționarea și cumpărarea de materiale dăunătoare de bibliotecă care sunt sexual explicite, omniprezente vulgare sau nepotrivite din punct de vedere educațional”.

Texas Tribune a menționat că HB 900 va cere vânzătorilor de cărți „să atribuie evaluări cărților pe baza prezenței reprezentărilor sau referințelor la sex”.

„O carte ar fi considerată „relevantă din punct de vedere sexual” dacă materialul descrie activitatea sexuală”, a rezumat The Tribune , adăugând că vânzătorii vor trebui să semnaleze cărțile ca fiind „explicite din punct de vedere sexual” pentru „descrierea sau portretizarea comportamentului sexual, este „în mod evident ofensator” și nu face parte din programa obligatorie.”

„Patent ofensator” conform legii din Texas este definit ca un conținut care încalcă „standardele actuale de decență ale comunității”, a subliniat publicația.

Un alt proiect de lege, HB 1605, va autoriza „părinții să acceseze și să revizuiască materialele de instruire” și va forța „districtele să ofere profesorilor o secvență completă de materiale de instruire, astfel încât să nu fie nevoiți să aloce timp personal sau de planificare pentru a dezvolta ei înșiși materialele de instruire”.

Un alt proiect de lege va ajuta părinții copiilor cu nevoi speciale să obțină resursele necesare elevilor lor. Un altul va permite părinților, nu personalului școlii, să decidă dacă copiii din anumite niveluri de clasă trebuie să repete o clasă.

Acțiunile lui Abbott de a proteja copiii și de a împuternici părinții au loc atunci când o mulțime de state s-au acționat în mod similar pentru a-i proteja pe elevi de ideologia rasială și sexuală radicală în clasă, după ce părinții s-au dus la ședințele consiliului școlar în masă pentru a-și exprima nemulțumirea față de îndoctrinarea copiilor lor.

După cum a raportat LifeSiteNews, dezvăluirile privind amploarea îndoctrinării LGBT și materialele sexual explicite în școlile publice (și private ) au stimulat părinții în ultimii ani, declanșând o mișcare de bază pentru a asigura drepturile părinților în sala de clasă, a proteja copiii și a responsabiliza districtele școlare.

Printre statele care au luat măsuri pentru a interzice textele inadecvate pentru copii se numără și Florida, care a atras atenția semnificativă pentru proiectul de lege privind drepturile părinților în educație. Pe scară largă calomniată drept proiectul de lege „Nu spuneți gay” de criticii de stânga, legea a interzis predarea ideologiei LGBT și a conținutului sexual explicit în grădinița din Florida prin sălile de clasa a treia. O lege separată , semnată în mai, a extins interdicția pentru a include pre-K până la clasa a opta. 

„Părinții au tot dreptul de a fi informați cu privire la serviciile oferite copiilor lor la școală și ar trebui să fie protejați de școlile care folosesc instruirea la clasă pentru a-și sexualiza copiii de la vârsta de 5 ani”, a declarat guvernatorul republican din Florida, Ron DeSantis.

În aprilie, Departamentul Educației din Florida (DOE) a aprobat reguli care extind interzicerea materialelor LGBT în școlile publice la toate clasele K-12.

Până în prezent, mai mult de jumătate de state la nivel național au adoptat măsuri pentru a elimina materiale neadecvate din sălile de clasă și biblioteci. 

Lasă un răspuns

Previous post Elon Musk a spus că vrea să implanteze primul cip în creierul unui om până la sfârşitul anului
Next post Forumul Economic Mondial promite să interzică toate mașinile la nivel mondial până în 2050