Guvernul face o rectificare bugetară mascată – acuză fostul ministru de Finanţe

Guvernul Ciolacu face o „rectificare bugetară mascată”, prin utilizarea discreţionară a fondului de rezervă aflat la dispoziţia sa, transmite duminică fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu, actual vicepreședinte PMP, conform unui comunicat de presă.

„Scopul real al acestei măsuri este ascunderea situaţiei dezastruoase în care se găseşte România, din punct financiar, din cauza proastei guvernări”, a spus politicianul.

Gheorghe Ialomiţianu a adăugat că „evitarea efectuării rectificării bugetare de către coaliţia PSD-PNL are un sigur scop – evitarea reducerii cheltuielilor cu clientela politică şi ascunderea dezastrului situaţiei încasărilor bugetare”.

„Este fără precedent, după 1989, să nu se facă rectificare bugetară. Dacă aveam un guvern responsabil, atunci rectificarea bugetară ar fi fost efectuată în luna martie a acestui an, când ministrul de Finanțe a spus că s-a înregistrat o gaură bugetară de peste 30 de miliarde lei.  Partidul Mişcarea Populară solicită Guvernului Ciolacu să prezinte public de unde va tăia fondurile necesare alimentării fondului de rezervă pentru îndestularea clientelei politice şi speră că nu se vor reduce fondurile pentru investiţii sau cofinanţari destinate atragerii fodurilor europene, după modelul Guvernului Ponta”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Previous post ALERTĂ! Loturi falsificate ale unui produs folosit împotriva diabetului
Next post Din luna noiembrie vom plăti mai mult pentru asigurarea locuinței