Jurnalistul Remus Rădoi continuă lupta pentru LIBERTATEA presei. O luptă aprigă, dusă cu cenzorii Consiliului Național al Audiovizualului

În cursul lunii trecute, mai precis pe 6 Octombrie, a avut loc, la Palatul Parlamentului, o dezbatere solicitată de membrii Clubului de Presă și inițiată de parlamentari ai partidului AUR, alături de senatori și deputați.

La această dezbatere au participat reprezentanții presei scrise și audiovizuale. Printre participanți s-au numărat jurnaliștii Remus Rădoi, Iosefina Pascal, Sorin Roșca Stănescu, Mihai Belu, Gabriela Călinescu, Adriana Bahmuteanu, Ovidiu Zara, deputații AUR Sorin Titus Muncaciu și Antonio Andruşceac s.a.m.d.

Discuțiile acestei dezbateri s-au constituit pe marginea măsurilor și comportamentelor abuzive și ilegale ale Consiliului National al Audiovizualului.

De menționat este faptul că invitația adresată membrilor CNA de a participa a fost refuzată.

În luările de cuvânt au fost înfățișate cazuri concrete, inclusiv înregistrări audio și video, care se constituie în probe ale abuzurilor săvârșite de reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului. Aceștia cenzurează din ce în ce mai mult presa, sub pretextul „protejării” cetățeanului.

Remus Rădoi, reprezentant al postului Global News, a arătat că „art. 19 din Declarația Universală a Drepturilor Omului spune că orice om are libertatea la opinie, de a-și propaga această opinie prin orice mijloace de comunicare. Art. 30, alin. 1 din Constituție, la fel, spune că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor, imagini, sunete pe orice mijloace de comunicare nu poate fi îngrădită. Din start, în această perioada CNA a fost instituția care a încălcat prin orice mijloace aceste două articole. Trebuie să spunem că, cel puțin câțiva membri ai CNA sunt în incompatibilitate, nu ar trebui să existe acolo. Trebuie să spunem că membrii CNA își permit să jignească prezentatori sau moderatori de televiziune”.

În cadrul dezbaterii au fost analizate mai multe clipuri din cadrul ședințelor Consiliului Național al Audiovizualului, prezentate de jurnalistul Remus Rădoi. Redăm mai jos câteva fragmente:

Lasă un răspuns

Previous post [STUDIU] Cercetătorii italieni oferă dovezi că serurile Covid provoacă „leziuni cerebrale extinse” – referire și la alte studii
Next post Un patron din Gorj oferă reduceri clienților care PLĂTESC CASH