Semnele de circulație „întoarcerea interzisă” au fost scoase din Los Angeles pentru că erau considerate „anti-LGBTQ”

Consiliul local din Los Angeles a scos semnele de circulație „întoarcerea interzisă” din cartierul Silver Lake. Acestea au fost considerate „anti-LGBTQ”, potrivit NBC Los Angeles.

Semnele pe care scria „No Cruising” („Fără croazieră” –  interzicerea condusului repetitiv a oricărui autovehicul pe lângă un punct de control) și “întoarcerea interzisă” au fost instalate în 1997. Rezidenții s-au plâns atunci că homosexualii ies la agățat în apropierea barurilor gay din zonă. Deși Consiliul de Cartier a votat pentru eliminarea lor încă din 2011, unele au mai rămas.

Nithya Raman, consilierul orașului Los Angeles, al cărui district include o porțiune din Silver Lake, a spus că a aflat despre semnele rămase de la un rezident care a ascultat un podcast.

„Podcastul a menționat că au existat semne „întoarcerea interzisă” de-a lungul Hyperion care au fost îndepărtate în 2011. 9 indicatoare au rămas încă pe Griffith Park Boulevard”, a explicat Raman.

„Propriul nostru constituent Silver Lake, Donovan Daughtry, a auzit și, în mai 2022, a contactat adjunctul nostru de pe teren”, a mai zis el.

După luni de „proces birocratic”, Raman a spus că a colaborat cu biroul consilierului Hugo Soto-Martinez, care supraveghează alte părți ale cartierului, pentru a elimina semnele finale.

„Pentru mine, când am crescut în South Central Los Angeles, întoarcerea avea un sens foarte diferit. De obicei, însemna oameni în mașini și multă muzică hip-hop pe bulevardul Crenshaw”, a spus Soto-Martinez.

„Dar aici, în Silver Lake, întoarcerea, desigur, însemna ceva foarte diferit. A însemnat o oportunitate pentru comunitatea LGBT de a încerca să găsească conexiune umană și intimitate. Așa se putea exprima într-o societate care la acea vreme nu era foarte primitoare”, a zis el.

Lasă un răspuns