S-a lansat noul sistem digital de plată în Europa. Nu se mai folosesc cardurile sau banii cash

Un nou sistem de plată a fost lansat în Germania, dar se va extinde în toată Europa. Noul sistem de plată se numește ”Wero” și nu utilizează carduri sau cash. Plata se face direct de pe telefon, prin intermediul băncilor participante. 16 instituții bancare mari din Europa vor implementa noul sistem de plată, care va deveni rivalul sistemului PayPal al americanilor, informează stiripesurse.ro. 

Acest sistem a fost inițiat de către Inițiativa Europeană de Plăți (EPI) și va fi promovat în curând în toată Europa. În Germania deja a fost testat și va deveni funcțional de pe 2 iulie. „Wero” va permite plățile directe de la mobil la mobil în toată Europa.

16 mari bănci din Europa au aderat la acest sistem

Începând cu 2 iulie, clienții băncilor selectate din Europa vor putea utiliza „Wero” pentru a plăti direct de la un telefon mobil la altul. Acest lucru poate fi văzut în changelog-ul aplicației băncilor de economii. În Germania, băncile de economii, și Deutsche Bank, printre altele, fac parte din această rețea. În total, 16 furnizori de servicii financiare din Europa cooperează pentru noul sistem de plăți.

Prin lansarea primei etape de extindere a „Wero”, EPI transmite un semnal clar către standardizarea operațiunilor de plată europene. Accentul se pune pe crearea unui sistem de plăți independent, la nivel european, care să reprezinte o alternativă la ofertele marilor companii americane precum PayPal.

Lasă un răspuns