[Studiu] Aproape jumătate dintre șoferii de vehicule electrice vor să se întoarcă la mașinile pe benzină

O prezentare McKinsey Mobility Consumer Pulse lansată în iunie 2024 de McKinsey & Company a indicat că 46% dintre proprietarii de vehicule electrice din SUA „foarte” probabil vor reveni la vehicule pe benzină, potrvit Daily Mail.

Datele se bazează pe răspunsurile a aproape 37.000 de participanți care dețin vehicule electrice. Rezultatele din SUA au șocat de-a dreptul compania care a efectuat cercetarea.

35% dintre respondenții la nivel global ai studiului au spus că ar dori să revină la vehiculele pe benzină. Principala preocupare a fost legată de faptul că stațiile de încărcare „nu sunt încă” suficient de bune. De asemenea, 32% au fost îngrijorați de opririle frecvente pentru încărcare în timpul călătoriilor lungi.

Alte motive pentru care proprietarii de vehicule electrice au spus că vor să scape de mașinile lor au fost:

  • incapacitatea de a încărca vehiculul acasă;
  • stresul din spatele nevoii de a încărca mașina;
  • cerințele de schimbare a mobilității;
  • experiența slabă la conducerea unui vehicul electric;

Tot mai mulți șoferi de mașini electrice vor să revină la vehicule clasice

Celelalte țări care au participat la sondaj au fost Australia, Brazilia, China, Germania, Italia, Japonia și Norvegia.

Australia a fost singura locație cu un procent mai mare de proprietari de vehicule electrice care doresc să treacă înapoi la mașini pe benzină decât SUA.

Procentele din alte țări au fost toate mai mici de 40%. Japonia a avut cei mai loiali proprietari de vehicule electrice. Doar 13% au fost suficient de nemulțumiți încât să admită că se vor reveni la mașini pe benzină.

11% dintre proprietarii de vehicule electrice care au participat la studiu au avut o problemă cu cât de departe se afla cea mai apropiată stație de încărcare de casa lor și, chiar mai flagrant, un total de 38% au susținut că o stație de încărcare nu era deloc aproape de casa lor.

Și pentru călătoriile pe distanțe lungi și călătoriile rutiere, 40% au spus că nu există suficiente stații de încărcare de-a lungul autostrăzilor și drumurilor principale pentru a justifica achiziționarea mașinii.

McKinsey & Company și-a publicat prezentarea media la trei luni după ce a fost emisă o nouă regulă care implică vehiculele electrice de către Agenția pentru Protecția Mediului (EPA).

Lasă un răspuns